Få mere livskvalitet med en kat

En kat er et dejligt husdyr som ikke kun passer sig selv, men som også kan have en beroligende effekt på mennesker. Kattens spinden, er nemlig ikke kun et middel til at berolige den selv, når den slapper af eller har smerter, kattens lyde kan også have en yderst beroligende effekt på dig som menneske.

Det er derfor med til at forbedre din livskvalitet, at have en kat i nærheden. Katte er også meget selvstændige dyr og du behøver derfor ikke gå tur eller lege med katten, sådan som hunde har det bedst med.

 

Er du klar til at få kat?

Selvom en kat er et meget selvstændigt dyr er det vigtigt at tænke på når du anskaffer en kat at den har de rigtige forhold og omgivelser for at have det perfekte katteliv. En kat kræver ikke meget men, sørg altid for at katten har adgang til frisk vand, ordentligt foder som er tilpasset dens alder, størrelse og race.

Katte er også meget renlige dyr og derfor er det også vigtigt at tjekke kattebakken hvis du holder din kat indendørs, ellers vil den måske ikke benytte den. Til en start er det også en god ide at sørge for fredelige og rolige omgivelser, sådan så katten hurtigere kan føle sig tryg.

 

En hurtig test der viser om du er klar

Hvad med din bolig?

Bor du i hus eller en lejelejlighed? Det har nemlig en stor betydning for at du må have husdyr i første omgang. Det er derfor vigtigt at du tjekker din boligsituation og om du har tilladelse til at holde husdyr, før du anskaffer dig et kæledyr.

 

Inde- eller udekat?

Der er fordele og ulemper ved både at have en indekat og udendørs kat. Derfor er det igen vigtigt at du ser på din boligsituation. Bor du tæt på en meget trafikeret vej? eller måske helt ude på landet hvor kragerne vender? Indendørs katte har brug for lidt flere remedier såsom kradsetræ, klatremuligheder og aktivering af en form for ikke at blive dovne og overvægtige.

Udendørs katte klare dog meget af dette selv da det er en del af deres dyriske instinkt. Udendørs katte har dog større risiko for at blive syge og få insektbid eller slås med andre katte. Begge katte har dog brug for opmærksomhed, så det kommer an på hvad der passer dig bedst.

 

Allergi?

Mange dansker har en eller anden form for allergi, så tjek med din partner eller nære venner om de har allergi for katte. Der findes medicin man kan tage for at slippe for et allergisk udbrud, men det kan være et problem hvis man ses ofte og dermed skal tage medicin hver gang man skal besøge et hjem.

 

Har du tid?

Men vigtigst af alt, så skal du afgøre med dig selvom du har tiden til at have kat, og om du er klar til at droppe impuls overnatningerne hos en ven eller tage tidligere hjem fra byen, for at fodre din kat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *